Closure versnelt groei van haar SaaS-platform met succesvolle investeringsronde

Terug

14 December 2018, UtrechtInc

Vandaag ontving Closure, hét online platform voor het afronden van abonnementen, contracten en accounts na een overlijden, via een succesvolle investeringsronde additionele funding voor versnelde uitbreiding van het bestaande Closure netwerk in Nederland. 

Graciëlla van Hamersveld, co-founder van Closure, over de ambities van het platform: Na een overlijden hebben nabestaanden veel te verwerken. Daaronder vallen niet alleen de emotionele verwerking, maar ook allerlei administratieve zaken, zoals het regelen van de ‘digitale nalatenschap’. Het is de taak van nabestaanden om alle bedrijven te informeren waar zijn of haar dierbare een abonnement, contract of account had lopen. Denk hierbij aan telefonie, gas/water/licht, openbaar vervoer, sociale media, verzekeringen, bankrekeningen, goede doelen, sportclubs en ga zo maar door. Closure ontzorgt nabestaanden snel en eenvoudig door hen één centraal meldpunt te bieden voor het informeren van die organisaties na een overlijden, iets waar we allemaal op een dag mee te maken zullen krijgen”.

Eigentijdse oplossing

Met het online afronden van abonnementen, contracten en accounts na een overlijden boort Closure, met weliswaar een oud probleem, een nieuwe markt aan. Het platform berust op actieve samenwerkingen met bedrijven. “Zo kunnen we niet alleen nabestaanden helpen, maar ook het proces voor bedrijven die de abonnementen aanbieden gemakkelijker maken” zegt co-founder Chantal van der Velde. De investering maakt het mogelijk om het aantal partnerships met bedrijven binnen korte tijd flink uit te breiden. Om dit te realiseren zijn met name het aansluiten van extra ontwikkelaars en het verbreden van de sales capaciteit vereist.

Zowel de schaalbaarheid van de dienst als het complementaire team en de in korte tijd gerealiseerde partnerships met o.a. KPN en Ardanta, die hun klanten kosteloos voorzien van de dienst van Closure, waren redenen voor tech-investeerders Janneke Niessen, Kees Jan Rietveld en Lex Geerdes om te investeren. “Closure tackelt een wereldwijd voorkomend en herkenbaar probleem. Met de continue toename van het aantal abonnementen en accounts, zeker online, wordt de administratieve rompslomp ook steeds groter. Closure is dan ook een hele logische oplossing” aldus Janneke Niessen.

Over Closure

Closure voorziet een dag waarop ieder zijn of haar nalatenschap automatisch wordt afgerond. Om dit te bereiken, hebben wij een platform ontwikkeld dat de pijn rondom de afwikkeling verzacht voor nabestaanden. Closure won in 2018 de Philips Innovation Award en is momenteel finalist in de startup Award van TEDx Women.
Closure heeft voor het melden van het overlijden bij financiële dienstverleners een licentie van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Closure B.V. / Stationsplein 45 - Ruimte A7.209 / 3013AK Rotterdam Nederland / KVK: 70792828
© Closure 2020. Alle rechten gereserveerd.